Hou jij ook zo van Soep?

Plastic Soupermarket tijdens SAIL 2015: supermarkt van en met plastic afval uit het IJ en het Noordzeestrand. Via Dirty Beach, een kunstproject, wil de Plastic Soup Foundation juist tijdens SAIL het publiek bewust maken van wat er zich aan plastic afval in het water bevindt, aan wal en onder steigers.

Slechts 5% van al het plastic wordt gerecycled; de rest eindigt vooral in zee.

Wat: kunstproject ‘Dirty Beach’ (toegang gratis) bij de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord
Wanneer: (woensdag), donderdag 20 augustus t/m zondag 23 augustus 2015 tijdens SAIL, dagelijks open van 12.00 – 21.00 uur.
Door wie: kunstenaarsduo McCurdy en Hansky

Supermarkten en plastic : ze lijken onafscheidelijk. McCurdy en Hansky vragen zich af of al die plastic verpakkingen niet de kleren van de keizer zijn. Plastics kosten veel van onze fossiele brandstoffen, terwijl plastic na gebruik heel vaak in de zee terecht komt, met alle gevolgen van dien. Zouden de kosten van plastic verpakkingen niet ook uitgedrukt moeten worden in de kosten van de schade die het aanricht in zee, op het land en in het voedsel.

Met ondersteuning van winkelketen Ekoplaza is de ‘soupermarket’ een supermarkt als alle andere met dezelfde verleidingen. Aanbiedingen op ooghoogte, een vaste winkelroute, muziek.
Het merk Eau so Transparant kun je daar ook vinden.

Klik hier om naar de website van de Plastic Soup Foundation te gaan.
Voor meer informatie, zie: http://tolhuistuin.nl/evenement/opening-plastic-soupermarket/

 

gerelateerde artikelen

Verpakking

Iedere Nederlander opent per dag gemiddeld zeven verpakkingen. Dit leidt tot een behoorlijke berg afval, die getransporteerd, geproduceerd en verwerkt moet worden, het liefst zonder…