Greenpeace en EREC stellen Energy (R)evolution voor

Greenpeace en de European Renewable Energy Council (EREC) hebben een plan opgesteld dat regeringen in staat moet stellen over te schakelen naar duurzame energie en tegelijkertijd de economie te ondersteunen.

Door het uitfaseren van fossiele brandstoffen en kernenergie zou de werkgelegenheid toenemen. Bovendien leidt dit tot zekerheid van energieleverantie en onafhankelijkheid van brandstofprijzen.

Volgens het Energy (R)evolution scenario zouden er de komende twintig jaar 12 miljoen banen gecreëerd kunnen worden in de duurzame energie sector. Zonder dit scenario zal duurzame energie slechts goed zijn voor 2,4 miljoen banen, van de in totaal 8,7 miljoen banen wereldwijd in de energiesector.

Voor meer informatie: energyblueprint.info

gerelateerde artikelen

Katoen

Bij de productie van katoen is het gebruik van pesticiden en de grote hoeveelheden benodigd water een groot probleem. Katoen is een dorstig gewas. Daardoor…

Verpakking

Iedere Nederlander opent per dag gemiddeld zeven verpakkingen. Dit leidt tot een behoorlijke berg afval, die getransporteerd, geproduceerd en verwerkt moet worden, het liefst zonder…